Blogger & Deejay" Lex the Dutch guy” :

 "While soulless EDM is what you’re getting these days, OJAM & Vivian Veronique are bold enough to put on some rollerskates and take you back to the good old days, showing that you can still go boogie on down to funky disco music in 2020!"

Phil Horneman Radio2 NPO Soul& Jazz:

"CHAPEAU!"

Deejay Ben Liebrand (radio10 FM):

Can I make a 12” mix of disco 2020 ?

Edwin van Brakel JaMM FM:

"Dit is een Nederlandse band! Dat had je niet gedacht he!! "

NEWS!

New Single released on octobre 1st 2020 
New EP in production !Planned release: February/March 2021

Listen to the EP

>

BIO  (Nederlands kort)

OJAM probeert in hun muziek de traditie van de soul, funk en disco uit de 70’s en 80’s levend te houden én van deze tijd te maken! Ze zijn beïnvloed door artiesten zoals Chaka Khan, Prince, Earth Wind & Fire en door eigentijdse artiesten als Bruno Mars en Beyonce. Mede dankzij de donkere soulstem van leadzangeres Vivian Veronique weet de band echter een duidelijke eigen sound te creëren.Bij de swingende en dansbare muziek hebben de teksten een hoog feelgood-gehalte; OJAM snijdt echter ook maatschappijkritische thema’s aan. De meeste songs zijn geschreven door zangeres Vivian Veronique en producer/drummer Raoul Soentken, die als leerling van Bruce Swedien, de technicus van o.a. Michael Jackson en Quincy Jones, de kneepjes van het vak leerde.

BIO (English short)

Dutch band Ojam tries to keep the tradition of Soul, Funk and Disco of the 70ties and 80ties alive and convert it to this era. Their Influences come from artist like Chaka Khan, Prince, Incognito, George Duke etcetera. But influences also cover more recent artists like Alicia Keys, Beyonce and Bruno Mars. The songs all have a groovy, danceable, feelgood vibe but with a twist: Ojam also covers some social critical theme’s. Topics cover: “domestic violence”, “bad relationships”, “stalking”, “ bad presidents” and “fake news”.Most songs are written by singer Vivian Veronique and producer/drummer Raoul Soentken, who learned the tricks of the trade from engineer Bruce Swedien (Quincy Jones/ Michael Jackson).

BIO (Nederlands Lang)

Toen Producer Raoul Soentken de stem Vivian Veronique hoorde wist hij dat zijn zoektocht voorbij was! Hij vroeg haar voor een schrijfsessie in zijn Edgetip Studio, en al snel bleek dat Vivian het laatste puzzelstukje was die precies in de Disco en Funkproducties van Raoul paste.
Als leerling van Bruce Swedien, (Recording Engineer van Quincy Jones en Michael Jackson), had Raoul in de V.S. de kneepjes van het vak geleerd en was nu bezig met eigen producties in dezelfde traditie.
Sinds de samenwerking rollen de liedjes uit de pen en heeft Vivian ook een flinke bijdrage in tekst en muziek. Inmiddels heeft de muziek door invloed van de inmiddels aangeklampte bandleden ook steeds meer een eigentijds karakter gekregen.
De teksten hebben naast de gewone liefdesperikelen ook actuele en maatschappelijke onderwerpen zoals: fake news, stalking, een president, huiselijk geweld en psychische verslaving.
Eind Januari 2020 was ter afsluiting van een minitourtje, de presentatie van de debuut EP van OJAM in de Luxor in Arnhem. Sindsdien heeft OJAM meegedaan aan het Booster festival en het bevrijdingsfestival in Wageningen (online) en zijn ze geselecteerd voor de Popronde!

De singel; “Disco 2020” werd tijdens de lockdown in 2020 uitgebracht en is gedraaid op nationale radiostations zoals NPO3, Radio10 en Radio538.

Inmiddels heeft Deejay/remix legende Ben Liebrand een 12” mix gemaakt en is gedraaid in zijn programma “In The Mix” op radio 10

Ook is Ojam singel veel gedraaid in Londen, Parijs en Newyork!  In Milaan heeft “disco 2020 “ zelf het predicaat meest gedraaide track gehad!

In 2021/22 zullen er diverse singles en een EP met nieuwe tracks uitgebracht worden!

Ook staat er een samenwerking met Deejay/producer Ben Liebrand 

Naast Vivian(leadzang) en Raoul (drums) bestaat OJAM uit:

Hananja Olthuis is als bassiste te horen op verschillende producties. Ze heeft ook haar sporen verdiend in de Nederlandse Latin/Salsa/jazzscene en is daarin nog steeds actief.
Gitarist Joseph Jung is een oudgediende in de Zuid-Koreaanse popscene. Joseph heeft zowel in Korea als Nederland in diverse Rockbands en Bigbands gespeeld!
Yunah Han komt ook uit Zuid-Korea en is net afgestudeerd aan het Amsterdams conservatorium!
Ze speelt in diverse Bigband, jazzbands en popbands!
De synthesizersgeluiden en sounds komen van synthwizzard Michiel Nijhof. Michiel is naast toetsenist van diverse bands ook producer/componist!
Achtergrondzangeressen, Athena Tsiligkeridou, Kitty Meyer en Soraya Wunnink ondersteunen Vivian met hun scherpe koortjes !
Athena heeft de Griekse Pop Rock & Soulscene verruild voor de Nederlandse! Inmiddels maakt ze al steeds meer naam in de Nederlandse scene!
Kitty is na het conservatorium actief in diverse bandjes en als zanglerares! Ze schrijft en produceert ook haar eigen liedjes die zich ook vooral in het soul& jazz spectrum bevinden!
Soraya is actief als zangeres en achtergrondzangeres in diverse projecten. Ze is naast zangeres ook Actrice.
Als kers op de taart versterkt rapper Marwin Tyrone de band regelmatig als gast! Hij maakt deel uit van de upcoming hiphopformatie”Featherweights”

PRESS PHOTOS

Click to download high Res!

by Paul span

By Jessica Wolfers

AppleMusic

Spotify

CONTACT OJAM