Blogger & Deejay" Lex the Dutch guy” :

 "While soulless EDM is what you’re getting these days, OJAM & Vivian Veronique are bold enough to put on some rollerskates and take you back to the good old days, showing that you can still go boogie on down to funky disco music in 2020!"

Phil Horneman Radio2 NPO Soul& Jazz:

"CHAPEAU!"

Deejay Ben Liebrand (radio10 FM):

Can I make a 12” mix of disco 2020 ?

Edwin van Brakel JaMM FM:

"Dit is een Nederlandse band! Dat had je niet gedacht he!! "

NEWS!

New Single released on octobre 1st 2020 
New EP in production !Planned release: February/March 2021

Listen to the EP

>

BIO  (Nederlands kort)

OJAM probeert in hun muziek de traditie van de soul, funk en disco uit de 70’s en 80’s levend te houden én van deze tijd te maken! Ze zijn beïnvloed door artiesten zoals Chaka Khan, Prince, Earth Wind & Fire en door eigentijdse artiesten als Bruno Mars en Beyonce. Mede dankzij de donkere soulstem van leadzangeres Vivian Veronique weet de band echter een duidelijke eigen sound te creëren.Bij de swingende en dansbare muziek hebben de teksten een hoog feelgood-gehalte; OJAM snijdt echter ook maatschappijkritische thema’s aan. De meeste songs zijn geschreven door zangeres Vivian Veronique en producer/drummer Raoul Soentken, die als leerling van Bruce Swedien, de technicus van o.a. Michael Jackson en Quincy Jones, de kneepjes van het vak leerde.

BIO (English short)

Dutch band Ojam tries to keep the tradition of Soul, Funk and Disco of the 70ties and 80ties alive and convert it to this era. Their Influences come from artist like Chaka Khan, Prince, Incognito, George Duke etcetera. But influences also cover more recent artists like Alicia Keys, Beyonce and Bruno Mars. The songs all have a groovy, danceable, feelgood vibe but with a twist: Ojam also covers some social critical theme’s. Topics cover: “domestic violence”, “bad relationships”, “stalking”, “ bad presidents” and “fake news”.Most songs are written by singer Vivian Veronique and producer/drummer Raoul Soentken, who learned the tricks of the trade from engineer Bruce Swedien (Quincy Jones/ Michael Jackson).

BIO (Nederlands Lang)

Toen Producer Raoul Soentken de stem Vivian Veronique hoorde wist hij dat zijn zoektocht voorbij was! Hij vroeg haar voor een schrijfsessie in zijn Edgetip Studio, en al snel bleek dat Vivian het laatste puzzelstukje was die precies in de Disco en Funkproducties van Raoul paste.
Als leerling van Bruce Swedien, (Recording Engineer van Quincy Jones en Michael Jackson), had Raoul in de V.S. de kneepjes van het vak geleerd en was nu bezig met eigen producties in dezelfde traditie.
Sinds de samenwerking rollen de liedjes uit de pen en heeft Vivian ook een flinke bijdrage in tekst en muziek. Inmiddels heeft de muziek door invloed van de inmiddels aangeklampte bandleden ook steeds meer een eigentijds karakter gekregen.
De teksten hebben naast de gewone liefdesperikelen ook actuele en maatschappelijke onderwerpen zoals: fake news, stalking, een president, huiselijk geweld en psychische verslaving.
Eind Januari 2020 was ter afsluiting van een minitourtje, de presentatie van de debuut EP van OJAM in de Luxor in Arnhem. Sindsdien heeft OJAM meegedaan aan het Booster festival (online) en zijn ze geselecteerd voor de Popronde! Die tour zal in januari to april plaatsvinden. Voor die gelegenheid is er in de lockdown van 2020 een nieuwe EP geproduceerd die dan zal worden uitgebracht.
Naast Vivian en Raoul (drums) bestaat OJAM uit:

Hananja Olthuis is als bassiste op verschillende producties van Raoul. Ze heeft ook haar sporen verdiend in de Nederlandse Latin/Salsascene.
Gitarist Joseph Jung is een oudgediende in de Zuid-Koreaanse popscene.
Yunah Han komt ook uit Zuid-Korea en is net afgestudeerd aan het Amsterdams conservatorium!
De synthesizersgeluiden en sounds komen van synthwizzard Michiel Nijhof. Michiel is naast toetsenist van diverse bands ook producer/componist!
Achtergrondzangeressen, Marieke bakker, Caroline Rutten en Emma Lukassen ondersteunen Vivian met hun scherpe koortjes !
Emma is net afgestudeerd van het Conservatorium in Arnhem en heeft ook een solocarriere als Jazz en pop zangeres . Ze schrijft ook eigenmuziek en geeft al diverse concerten
Marieke is dit jaar met succes afgestudeerd aan het Arnhemse conservatorium! Ze is net begonnen met haar eigen projecten en schrijft haar eigen muziek.
Caroline is geen onbekende, ze heeft vorig jaar het nationale, franse chansonconcours gewonnen! Ze is leadzangeres in diverse jazz en pop bands.
Als kers op de taart versterkt rapper Mawin Tyrone de band regelmatig als gast! Hij maakt deel uit van de hiphopformatie”Featherweights”

PRESS PHOTOS

Click to download high Res!

by Paul span

By Jessica Wolfers

AppleMusic

Spotify

CONTACT OJAM